Highland games

Jaarlijks herleeft in meer dan honderd plaatsen in de Schotse Highlands een eeuwenoude traditie: de Highland Games of Gatherings. Dit zijn wedstrijden voor de clanheavy’s, waarbij diverse vaardigheden worden getest. Op een groot grasveld, gekleed in traditionele Schotse kilt worden kracht- en behendigheidswedstrijden gehouden.
Deze oude traditie is ook in Friesland bij Klein Zwitserland Burgum te beleven.
Als de clans gescheiden zijn en iedereen heeft de traditionele kilt “aangetrokken”, wordt voor iedere deelnemer een handicap (omrekeningsfactor) berekend. Deze handicap wordt aan de hand van een kleine invultest vastgesteld en maakt een eerlijke strijd mogelijk. Met deze handicap heeft iedereen gelijke kansen: man of vrouw, dik of dun, kort of lang, oud of jong, iedereen kan winnen.

Deze activiteit is uitermate geschikt voor groepen van 40 personen.

– Inclusief spelbegeleiding
– Inclusief materiaal
– vanaf 20 personen
– duur: 180 minuten
– Prijs is afhankelijk van het aantal personen

  • 1001 originele activiteiten
  • Unieke ligging aan Bergumermeer
  • Voor groepen van 2 tot 350 mensen

Hoogtepunt in belevenis

Al meer dan 760 mensen hadden een belevenis die ze bijblijft

  • 25 jarig Huwelijk: Henk en Renske

    Afgelopen zaterdag hebben wij met familie en vrienden ons 25 jarig huwelijk gevierd met een moorddiner. Niet alleen van het heerlijke eten maar ook van het spel, al met al een zeer geslaagde avond ! Wij hebben genoten, dank voor alle medewerkers en de acteurs die van deze avond echt een superavond hebben gemaakt.

  • Familiedag: Fam. Van Marmeren

    De rondvaart is ons zeer goed bevallen. Vooral mijn ouders hebben genoten van de mooie Friese wateren! Het eten en drinken was prima en het personeel heeft ook de ouderen aan boord geduldig te woord gestaan. Groet, Fam. van Marmeren