Solex arrangement Friesland

Bent u op zoek naar een origineel dagje uit? Kies dan voor ons Solex arrangement! Hiermee verkent u op een ouderwetse bromfiets de prachtige Friese wouden. U kunt genieten van de heerlijke omgeving, terwijl u op een echte Solex door het landschap tuft. Wij hebben alvast een route voor u gemaakt, zodat u niets mist. Doordat deze bromfietsen niet harder gaan dan 25 km/u, kunt u echt van het landschap genieten. Voordat u op de bromfiets stapt krijgt u uitgebreide uitleg over het gebruik. Na afloop van uw twee uur durende tocht staat er een heerlijk buffet of een barbecue voor u klaar. De ideale afsluiting van deze dag!

Bij ons arrangement zit gebruik van de Solex, de brandstof en een verzekering inbegrepen. U hoeft dus alleen uw rijbewijs mee te nemen!

Minimaal 10 deelnemers.

Wat is een Solex?

De Solex, eigenlijk Vélosolex genoemd, werd in Frankrijk uitgevonden in de jaren ‘40. In Nederland werd de bromfiets ontzettend populair. Dit kwam met name door het uiterlijk. Een Solex ziet er namelijk uit als een fiets met een motortje! In de jaren ‘60 waren de bromfietsen met name enorm populair bij meisjes. Nadat er nieuwere voertuigen werden uitgevonden, werden de Solexen steeds minder populair. Maar wij hebben nog de echte ouderwetse Solex! Bij ons kunt u dus de jaren ‘60 (her)beleven!

Het programma van het Solex arrangement

Binnen ons arrangement wordt een twee uur durende tocht gecombineerd met heerlijke hapjes en drankjes. Het ideale dagje uit!

Ontvangst. U wordt ontvangen met een kopje koffie en een heerlijke plak oranjekoek.
Solexen. Na een korte uitleg over solexen is het tijd om de route te gaan rijden!
Avondeten. U kunt genieten van een barbecue of één van onze buffetten!

De prijs van het Solex arrangement

Wilt u een origineel dagje uit meemaken? Boek dan nu ons Solex arrangement! ( incl brandstof en verzekering ), de tocht duur ongeveer 2 uren. Neem nu contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden! Vanaf 50,00 p.p.

 • Ontvangst met koffie en oranjekoek
 • Solex, brandstof, verzekering (solex)
 • Barbecue of buffet
 • 1001 originele activiteiten
 • Unieke ligging aan Bergumermeer
 • Voor groepen van 2 tot 350 mensen

Hoogtepunt in belevenis

Al meer dan 760 mensen hadden een belevenis die ze bijblijft

 • 25 jarig Huwelijk: Henk en Renske

  Afgelopen zaterdag hebben wij met familie en vrienden ons 25 jarig huwelijk gevierd met een moorddiner. Niet alleen van het heerlijke eten maar ook van het spel, al met al een zeer geslaagde avond ! Wij hebben genoten, dank voor alle medewerkers en de acteurs die van deze avond echt een superavond hebben gemaakt.

 • Familiedag: Fam. Van Marmeren

  De rondvaart is ons zeer goed bevallen. Vooral mijn ouders hebben genoten van de mooie Friese wateren! Het eten en drinken was prima en het personeel heeft ook de ouderen aan boord geduldig te woord gestaan. Groet, Fam. van Marmeren